torsdag 5. juni 2008

Indiana Jones og Krystallhodeskallens rike

George Lucas, Steven Spielberg og Harrison Ford har slått hodene sine sammen og laget en fjerde film om action-arkeologen Indiana Jones. For de av oss som liker lettvint underholdning, mysterier, ekle dyr, grotter og lignende er dette selvfølgelig høytid - det er visse ting som bare hører hjemme i en Indiana Jones-film, akkurat som det er lyssabler i Star Wars og robotene blir onde og vender seg mot menneskeheten i sci-fi-filmer hvor de er med.

At Harrison Ford ikke er noen ungsau lenger blir det ikke gjort noen forsøk på å skjule - de gjør det vel heller til et poeng og et tema i historien.

Historien dreier seg rundt en krystallhodeskalle som må returneres til en skjult by i langtvekkistan, og her må jeg komme med en innrømmelse: Hver gang jeg ser lignende historier i Donald, Indiana Jones-filmer eller andre steder hvor man oppdager skjulte byer, synes jeg det er teit at de går inn i en hule, en grotte eller en foss, gjennom masse ganger - og så kommer de ut på et enormt område som bare være synlig fra et fly. Ok, det er greit at de ikke ankom alle lokasjonene pr. luft her heller, da handlingen foregår på slutten av femtitallet, men likevel..

Realisme i action-sekvensene (eller noe annet sted, for den saks skyld) er ikke noe tema her - bare moro hele veien. En gammel mann som Indy ville jo ha vært dau flere ganger før filmen var halvveis hvis han virkelig gikk igjennom det som skjedde, men det er bare sånn det skal være.

Helt greit tidsfordriv som ikke lever helt opp til forventningene, men verdt å kaste bort litt tid på. Filmen får 7 av 10 skalla feitinger.

Ingen kommentarer: