fredag 1. august 2008

The Dark Knight

I går kveld tok jeg og to kamerater/kollegaer turen på kino for å se den nye Batman-filmen. Det har vært mye hype rundt denne filmen, men den overgikk faktisk alt sammen!

En av aspektene man ikke kommer unna er Heath Ledger som den psykotiske Joker – kombinert med hans overdose-død er det vanskelig å se at han ikke får en Oscar for denne rollen. Selvfølgelig står det bra manus bak dette også, men Joker er på mange måter høydepunktet i hele filmen.

Det sa vel kanskje også sitt at flere ganger hvor Joker gjorde eller sa noe psykotisk, sadistisk e.l., satt Jørn og jeg og lo godt, mens resten av kinosalen gispet. Vi setter pris på en god psykopat, det skal vi ha.

Ellers er dette en lang actionfilm der mye moro skjer hele tiden. Bra skuespill, bra plot twists, bra bruk av lyd og bilde. Forfriskende å se Gary Oldman som snill for en gangs skyld – selv om også han er rå til å spille psykotiske jævler.

Dette var rett og slett moro fra ende til annen, og selv om filmen var lang, føltes det ikke som om man hadde sittet der i 2 1/2 time. Anbefales for alle som tåler litt action, og filmen får 8 av 10 skalla feitinger.

Ingen kommentarer: