tirsdag 3. august 2010

Agurk-blogg 3/8-2010

Det skjer vel litt mer i verden, men fortsatt nok søppel som folk bråker om.

Jeg har ikke fulgt med på hva Bjarne Håkon Hanssen har gjort denne gangen (bare fått med meg at han nå jobber mot noe han var for når han var med i regjeringen). Og da blir det jo sutring. En ting synes jeg dog det er verdt å kommentere fra den linkede VG-artikkelen. Hanssen hevder at han ikke har gjort noe galt, og at hvis de mener reglene burde vært strengere, så kan de jo f.eks. vedta strengere regler. De burde kunne gjøre det. De er jo tross alt regjeringen. Ikke tidenes mest kompetente regjering, for all del, men de bør kunne klare det. Han har et poeng der. I den sammenheng viser Marit Nybakk at hun ihvertfall ikke er bitter;

“Hun antyder at en karantenetid på inntil to år kan være passende for norske statsråder som tar veien over i PR-bransjen, og sier at Arbeiderpartiets gruppestyre på Stortinget skal drøfte saken.”

For det første får jeg håpe at journalisten har fiklet litt med sitatet her for å komprimere litt – for hun mener vel ikke at de skal ha et eget sett med regler for statsråder som spesifikt skal over i PR-bransjen? Mens de som går ut av regjering for å drive med andre ting skal slippe? For det andre – her går vi vitenskapelig til verks! Hva baserer hun dette på? At politikken deres er så hårreisende at enhver som melder overgang til næringslivet er nødt til å se lyset, og dermed må forhindres fra å motarbeide dem? Med mindre man går ut for å begynne i en konkurrerende regjering, hva er egentlig poenget med karantenetid? Jeg kan ikke se noe annen grunn enn at de har noe å skjule, og de vet at han kan skade dem hvis han vil.

Våre gamle venner i NRK Lisensavdelingen er igang igjen. Det rapporteres at de tjener 80 millioner i året på folk som betaler for sent. Dette er nok den egentlige grunnen til at propagandaarmen til kommunistregimet ikke kan finansieres over skatten som så mye, mye annet; De kan ture frem og lage de reglene de vil for å drive inn ekstra penger. Lesere av denne bloggen husker muligens at jeg har vært borti en slik situasjon tidligere. ;) Førstkommende lørdag er det faktisk ett år siden jeg gikk seirende ut av kampen mot overmakten. En kar fra AP har forøvrig funnet ut at vi kan bytte ut NRK-lisensen med en avgift på mobiltelefoner og PCer istedenfor. Samme prinsippet egentlig – du betaler fordi du potensielt har muligheten for å se NRK, ikke fordi du faktisk GJØR det. Kjøpe en PC som skal brukes som Linux-server, eller en jobb-mobil uten videomuligheter? Fuck you, NRK skal ha pengene sine. Conform. Like it.

Så en liten reprise til glede for nye lesarar. Sist nevnte jeg den nye greia hvor man ikke får bruke norsk kredittkort i utlandet på steder hvor de har en stusselig spilleautomat eller noe. Det kommer mer av det samme. Og jeg er like irritert på det som sist. Ok, jeg skal for øyeblikket godta at det ikke er lov med noe særlig pengespill i Norge (bortsett fra når staten tjener på det, selvfølgelig, da sier vi verdens største FUCK YOU til spilleavhengige), selv om dette er et grovt overtramp – omtrent på linje med at alkohol skulle bli totalforbudt fordi noen blir alkiser. Men så kommer jeg til et oppriktig spørsmål – mao. jeg vet ikke, og jeg vil gjerne vite: Når en nordmann er i utlandet, er det da norsk lov som gjelder? Eller lokal lov? Eller er det den strengeste av de to man skal forholde seg til? Jeg har alltid trodd at det som er lov i utlandet, er lov der, og så følger vi norsk lov i Norge. Er det feil? Det de i praksis gjør her er jo å forsøke å nekte folk å bruke sine egne penger på noe som er helt lovlig i utlandet. Men det er jo ikke nok. Vi snakker jo om staten Norge her. Det holder ikke å gjøre noe som er dumt, vi må selvfølgelig gjøre det dårlig også. I VG-historien over måtte man ofrene for statens overgrep inn på et Casino for å ta ut penger. Det viser selvfølgelig det alle visste – dette tafatte forsøket på å stoppe internett-gambling (nok et overgrep imho) går utover masse uskyldige, og blir sannsynligvis lite mer enn en mild irritasjon for de som de forsøker å stoppe. Argumentene til byråkraten nedover i VG-artikkelen er forøvrig verdt å lese bare for å øve seg på fnysing. Alle trenger et godt fnys i ny og ne.

Registrerer også at seks av ti norske kvinner ønsker å forsørges. Jeg humrer litt og tenker tilbake på Hjernevask av Harald Eia, samt en verden som blir stadig mindre. Ser for meg en armé av mannfolk i midtlivskrise og oppover som drar til Thailand for å hente seg nye koner. De Forsørgede sitter da igjen med det advokaten klarer å få ut av skilsmissen. Jeg sier selvfølgelig ikke at dette er riktig. Men det kan fort skje med ganske mange. Og da bør man som mann passe seg for å gå ut på byen rundt Grete Waitz-løpet og lignende..

Til slutt kan det se ut som om sauemafiaen har slått til for alvor. Har ikke fryktelig mye interessant å mene om det. Som med de andre sakene, med andre ord. :)

Ingen kommentarer: